JEMI ADVENTURES & ENTREPRENAD HB         

                                                                        

Välkomna till vår blogg

JEMI Adventures & Entreprenad HB / Small Detail´s kennel

Tella - vår ängel...

2012-09-20

Det har varit och är fortfarande en otroligt jobbig och smärtsam vecka, allt känns fortfarande overkligt och man försöker förstå allt.

Vår älskade Tella fick somna in i måndags (17/9), hon som inom kort skulle flytta till Maiju som har Tella´s pappa Elvis. Maiju, som längtat och väntat så länge på sin lilla tjej.

Allt började i fredags med att Tella började gå på tre ben och drog upp ena bakbenet, vi bestämde att avvakta och se om det kanske blev bättre under helgen. Vi kände på benet, men hon verkade inte öm.

Helgen gick och måndagen kom utan någon större förbättring och vi bestämde oss för att åka till veterinären och kolla upp det. Man undersökte Tella och när veterinären började böja själva höften skrek hon av smärta och jag (Jeanette) insåg att det var illa. Dessutom konstaterade veterinären att muskelmängden på det onda benet var mycket mindre än på det friska, vilket talade för att det pågått en längre tid, men hon hade kompenserat det tills det inte gick och komplikationerna kom. Vi har aldrig sett på Tella att något skulle vara galet och hon har alltid hoppat och studsat som de andra, lekt och härjat...MEN, hon var ändå den lugnare av sina kullsyskon.

Jag blev alldeles kall av beskedet och att det var så illa, hur länge hade hon haft ont lilla hjärtat? Tella fick en lugnande i väntan på röntgen och jag ringde till Micke och tillsammans kom vi överens att låta henne somna in om prognosen var alltför illa. Röntgenbilderna togs...de visade på ett bäcken som på den onda sidan en spricka/litet brott som läkt, men fått fel vinkel och var tjockare än på andra sidan (benpålagringar). Alternativet var att ge henne smärtstillande för att se om hon skulle börja använda det onda benet, men hon skulle antagligen ha ett liv av smärtor.... Det kändes inte rätt och det var inget liv hon var värd. Tella hade ont och hade haft det länge, troligtvis har Sera trampat/lagt sig olyckligt på henne och det har hänt tidigt. Så, jag bestämde att låta henne få somna och slippa ha ont mer och det var så svårt och ofattbart, som att hjärtat slets i tusen bitar.TACK ERIKA för att du var med!

Vi har gråtit mycket, pratat mycket och ältat allt tusen gånger. På något sätt måste man gå vidare, vi försöker vara glada för den tid vi fick med Tella och vi ska hänga upp en bild i vardagsrummet när det inte gör lika ont, på så sätt är hon alltid med oss.

Vila i frid älskade Tella, vi glömmer dig aldrig....Antal kommentarer: 3

2012-09-20 17:42:41 - Päivi, paivi.kaaria@hotmail.com, White.Forest.se

Oi vad tråkigt! Kramar till er alla från oss! Päivi och Go

2012-09-21 09:57:11 - Annika

Vad tråkigt(heart)tankarna går till er kram(star)och en stjärna på himlen får lysa för lilla sötnosen.

2012-09-25 16:59:02 - Ingela, ingela.lindback@telia.com, tingelingan.blogg.se

Men usch vad hemst och tråkigt :( Jag hade helt missat det :( Ni tog helt rätt beslut för stackars lilla Tella. Styrkekramar från mig & hundarna (heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)